Whatsapp Gorsel 2024 05 31 Saat 153357 9Ffa84bd

Temiz Çevre Projesi ile Amasya'da Çevreye Dokunuyoruz!

Amasya'da çevre kirliliğiyle mücadele ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Öğr. Gör. Fulya Çetinkaya Kiraz’ın yürütücülüğü eşliğinde Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO optisyenlik programı öğrencileri ile Temiz Çevre Projesi başlatıldı. Proje kapsamında, belirlenen bölgelerde grup çalışmalarıyla temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Serçoban Evliyası Etrafı, Kale Yolu ve Kaleiçi, Kirazlıdere Mahallesi Parkları, Irmak Kenarı Gezi Alanı, Pirler Parkı, Memi Dede Mezarlığı ve Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii ve çevresi yer alan proje kapsamında, haftalık olarak temizlik çalışmaları yapıldı. Projeye katılan optisyenlik programı öğrencileri çevre kirliliğinin günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek ve çevreye duyarlılığı artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için projeyi önemli bir adım olarak gördüklerini ifade ettiler.

Whatsapp Gorsel 2024 05 31 Saat 153355 35C67f1d