Whatsapp Gorsel 2024 05 31 Saat 153128 Dd00e910

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Öğr. Gör. Fulya ÇETİNKAYA KİRAZ danışmanlığında ve ikinci sınıf öğrencilerinden Buğra Kağan AVCI, Esat ÇAKMAK, Abdullah AYDOĞAN, Abdullaziz ÇOBANOĞLU, Sude Layla TÜYSÜZ, Zeynep Beyza ÖLÇER ile geçtiğimiz aylarda başlatılan "Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım Projesi" büyük bir ilgiyle karşılandı. Projede, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve toplumda hayvan sevgisini artırmayı hedefleyen öğrenciler proje kapsamında, belirlenen bölgelerde mama ve su kapları yerleştirdi. Bu sayede açlıkla mücadele eden sokak hayvanlarına destek oldular. Ayrıca eğitmen gözetimi altında sokak hayvanlarıyla vakit geçirip, hayvanların beslenmelerine yardımcı oldular, beslenme alanlarını temizleyip mama ve su kaplarını yenileyerek daha hijyenik bir ortam oluşturdular.

Projeye katılan öğrenciler, "Toplumumuzun hayvanlara olan duyarlılığı ve sevgisi bizi çok mutlu etti. Arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmayı biraz olsun başardık." dedi. Toplumda bu ve bu gibi projelerin artmasını ve değerlenmesini canı gönülden istediklerini ifade eden öğrenciler bu projeye destek olan petshop vb. kurumlara ise ayrıca teşekkür ettiler.

Whatsapp Gorsel 2024 05 31 Saat 153128 Afb5667d