Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sıfır Atık Yetki Belgesi Aldı

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  Sıfır Atık Yetki Belgesi Aldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bakanlığın vizyon projeleri arasında yer alan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hazırladığı sıfır atık yönetim sitemi ile sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Temel Seviye “Sıfır Atık Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Sabuncuoğlu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara, Sabuncuoğlu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Demirezen ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ve Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara’ya Temel Seviye Sıfır Atık Yetki Belgesini teslim etti.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizzmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Kara “Yüksekokulumuz Sıfır Atık Belgesi alma hedefiyle çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmüş ve yürüttüğü disiplinli çalışmanın karşılığını alarak  Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır” dedi.

Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan; “Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına alarak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ise “Aldığımız bu belgeler Temel Seviye olup, Üniversitemizin sıfır atık konusunda hedeflediği nokta için başlangıç denebilir. Sıfır Atık Projesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini, atığın kaynağından toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Bu hedef doğrultusunda üniversitemiz yerleşkelerin tamamında çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir” dedi.