Whatsapp Gorsel 2024 05 31 Saat 151633 249Ba5fa

Amasya Üniversitesi Optisyenlik Programı öğrencileri Şeyma Çivrillioğlu, Elif Sena Sayar, Berk Bıyık, Sena Ayşe Eleren, Meltem Onur ve Elif Kasap isimli öğrenciler sosyal sorumluluk projesi dahilinde Öğr. Gör. Fulya Çetinkaya Kiraz’ın danışmanlığında köylerde gözlük bakımı yaptılar. Köylerdeki ihtiyaç sahiplerini, optik mağazalarına ulaşamayanları gözlük kullanımı hakkında bilgilendirdiler. Aynı zamanda gözlük tamiri, gözlük temizleme işlemi, gözlük kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yaptılar.

Köy halkının yakından ilgilenmesi ve onları dikkatli dinleyip gerekli bilgileri alması sonucunda optisyenlik mesleğinin önemini ve göz sağlığının dikkat edilmesi gereken ciddi bir durum olduğunu anlayan köy halkı öğrencilere teşekkürlerini tatlı ikramlarıyla gösterdi.