2016-2017 Akademik Yılı UZEM Mezuniyet Töreni

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan uzaktan eğitim programlarından bu yıl da onlarca öğrencimiz mezun oldu. Ülkemizin dört bir yanından gelen UZEM (Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi) öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla tören coşku içinde gerçekleştirildi.

uzem mezuniyet1

Mezun öğrencilerimiz adına bir konuşma yapan Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi İmran Uzun, ‘’Teknoloji ve bilimin sayesinde iki yıl süren birlikteliğimiz sona eriyor. Her ne kadar yüz yüze eğitim almamış olsak da kilometrelerce öteden aynı anda aynı sınıfta olmanın sıcaklığını hissettik. Bize bu sıcaklığı hissettiren öğretmenlerimizi asla unutmayacağız ve onlara layık olmak için var gücümüzle çalışacağız.’’ dedi.

uzem mezuniyet2

Mezun veren okullar adına bir konuşma yapan UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yavuz Ünal, ‘’Değerli mezunlarımız, bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Sizlerden son isteğimiz; sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailelerinizi, ülkenizi ve Amasya üniversitesini unutmamanızdır. Bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum.‘’ ifadelerini kullandı.

uzem mezuniyet3

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kemal Polat da öğrenci velilerini selamlayarak başladığı konuşmasında eğitimin yaşının, yeri ve zamanının olmadığını söyleyerek eğitim hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu ifade etti. Mezun öğrencilerden her zaman kendilerini geliştirip geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarını isteyen Prof. Dr. Polat; ‘’Aldığınız eğitimin gerek aileleriniz gerek devletimiz gerek insanlık lehine hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi tebrik ediyor, yolunuz bahtınız açık olsun.’’ cümleleriyle konuşmasını noktaladı.

uzem mezuniyet4

Okumak Her Yaşta Güzel

Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından 55 yaşındaki İzmirli mezun öğrencimiz Fatma Karagül; okumanın yaşı yoktur sözünün güzel bir örneği.

uzem7

Evli, iki çocuğu ve torunları olan Karagül’ün ‘okumak’ içinde hep bir uhde olarak kalmış.  Karagül, ‘’Okumayı hep çok istedim. Bazı şartlar dolayısıyla okuyamadım. En sonunda artık kendime, herkes için bir şey yapıyorsan kendin için de bir şeyler yap, dedim. Önce açık liseyi bitirdim ardından da Amasya Üniversitesi UZEM’e kayıt yaptırdım. İki yılda okulumu bitirdim. Kızımla aynı dönemde üniversiteyi bitirdik.  İki yıllık eğitimim çok güzel geçti; Amasya Üniversitesi bana çok şey kattı, iyi ki de okumuşum hem de Amasya’da okumuşum diyorum. Başarmış olmak, tatmin olmak çok çok güzel bir şey. Okumak isteyenler başkalarını düşünmesinler sırf kendileri için okusunlar. Bana da ‘bu yaştan sonra okuyup da ne yapacaksın’ diyenler oldu. Hiç umursamadım.’’ sözleriyle duygularını içtenlikle ifade ediyor. Fatma Karagül elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. Biz de öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.