Okul Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Kara'nın Mezunlarımıza Mesajı

Img 6986

Sayın Rektörüm, Rektör Yardımcılarım, Değerli Akademisyenler,  Çok Kıymetli Veliler ve Sevgili Gençler

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum

Değerli Misafirler,

Bugün burada adını, Amasya’da doğmuş, Amasya’da hekimlik yapmış her alanda, tıp dünyasına çok büyük katkılar sağlamış Sabuncuoğlu Şerefeddin’den alan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni için toplanmış bulunmaktayız hepiniz hoş geldiniz.

Okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5 program ile eğitim-öğretime başlamış ve bugün 15 program, 2371 öğrenci, 29 öğretim elamanı ve 6 idari personel ile eğitim- öğretim hayatına devam etmektedir. Okulumuzdan bugüne kadar 1992 öğrenci mezun olup bunların büyük bir kısmı devlette ve özel sektörde görev yapmaktadır.

Benzer şekilde bugünde, güncel ve geçerli bilgiler ile donatılmış, ülkesini seven, alanlarında yetkin ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru yürüyen gençlerimizi uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Kıymetli Veliler ve Mezunlarımızın çok değerli Yakınları,

Çok uzaklardan çok farklı yerlerden gelerek mutluluğumuza ortak oldunuz. Bugün sizin gününüz çünkü her türlü fedakârlığa katlanarak desteklediğiniz büyüttüğünüz fidanlarınızın meyve verdiği gündür bugün, Onlarla gurur duyabilir iftihar edebilirsiniz. Haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşıyor ve sizleri herkesin önünde tebrik ediyorum. Biliyoruz ki bundan sonrada gençlerimizin yaptıklarını onur duyarak takip edip onlara güç vereceksiniz.

Kıymetli Öğretim elamanı Arkadaşlarım,

Sizler hem öğrenen hem de öğrendiklerini öğreten kişilersiniz. Bu sebeple hızla değişen dünyayı takip etmek ve dinamiklerini iyi kavramak zorundasınız. Meslektaşlarım bu şeref tablosu sizlerin eseri, Çünkü bütün bu çalışmalarınızın yanında, varlık sebebimiz olan öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerinizi aktararak, onları iş ve sosyal yaşamlarında başarılı olacak bireyler haline getirdiniz. Gençlerimizin bundan sonra elde ettikleri her türlü başarı ve yaptıkları yararlı hizmetler sizleri de onurlandıracaktır. Emeklerinizden dolayı, öğrencilerimiz ve yakınları adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Gençler,

Öğrenmenin sonu ve mekânı yoktur mezuniyet sadece okul yaşamının sonudur. Aynı zamanda bu son yeni bir başlangıçtır. Bu hayat mücadelesinin başlangıcıdır. Bu mücadelede, öğretmenlerinizden öğrendiğiniz yeni bilgiyi öğrenme ve öğrendiklerinizi kullanabilme yetisi ile başarılı olacaksınız.  Her zaman yenilikleri takip edin, araştırarak doğru bilgiye ulaşın işinizi severek yapın, karşılaştığınız problemleri çözerken sabırlı ve hoşgörülü olun, Arkadaşlar şunu bilin ki gösterdiğiniz her başarı hem ailenizi hem de bizleri mutlu edecektir. Son olarak sizleri yeni yaşamınıza uğurlarken “sevgi rehberiniz mutluluk kaderiniz olsun” temennisinde bulunuyor ve Allah yolunuzu açık etsin diyorum.

Hepinizi Sevgi ve saygı ile selamlıyorum.  24/04/2019

Prof. Dr. Mehmet Kara